Fodbold Odds Tips: Sådan vinder du på fodbold betting

Fodbold er uden tvivl den mest populære sportsgren i Danmark. Det er også den mest populære sport i forbindelse med betting, så her kan du få nogle fodbold odds tips og lære mere om, hvordan du kan vinde i det lange løb.

Introduktion til fodbold betting

Vi er alle bekendte med fodbold. Der er altid snak om det i nyhederne, og der er kampe i tv’et hver uge. Nogle af os er endda store fodboldfans og har dybdegående viden om sporten. Det giver anledning til også at oddse på fodbold, da det bestemt er muligt at skabe et overskud. Det kræver dog en indsats og en edge i forhold til bookmakerne.

Fodbold er i øvrigt den sportsgren, hvor bookmakerne sætter deres teoretiske tilbagebetalingsprocent højest, så hvis din viden er på plads, er det også her, at du teoretisk har lettest ved at skabe overskud.

bethard_football

Du kan spille på enhver fodboldkamp, der finder sted i verden – store kampe såvel som små. Der er rigeligt med muligheder, uanset om du er mest til klubhold eller landsholdsfodbold. Inden for hver enkelt kamp er der også adskillige spilmuligheder, som vi vil komme lidt ind på nu.

Spiltyper og varianter

Til enhver given fodboldkamp kan du selvfølgelig spille på vinderen af kampen. Denne variant, som nok også er den mest almindelige variant blandt danske spillere, kaldes for 1X2. Her vædder du om, hvorvidt hjemmeholdet eller udeholdet vinder, eller om kampene ender uafgjort.

Over/under er en anden mulighed. Her sættes der en linje (fx 2,5 mål), og du oddser på, om der kommer flere eller færre mål, end hvad linjen foreslår.

Handicaps er nok de mest interessante varianter inden for fodbold odds. Især Asian handicaps – her er tilbagebetalingsprocenten nemlig højest. Det er ikke usædvanligt at få 98% i tilbagebetaling på disse spil, hvilket vil svare til en oddslinje, der gennemsnitligt hedder 1,96-1,96 på de to mulige udfald.

Asian handicaps eliminerer i øvrigt variansen, da uafgjort altid er inkluderet på den ene eller den anden side. De bedste spillere i verden (de såkaldte sharps) spiller næsten kun Asian handicaps og over/under.

Limits er nemlig også højere, og det giver mulighed for at få mange penge igennem. Hvis du virkeligt vil tage betting seriøst, er det altså disse spilvarianter, du bør fokusere mest på.

Ellers er der odds på hjørnespark, målscorere, kort, endda også skud – og en hel del mere. Nogle bookmakere har et større udvalg end andre. Heldigvis er der flere bookmakere på det danske marked, som rangerer allerbedst, når det gælder spiludvalget. Her mangler man altså intet som dansk spiller!

Brug de bedste bookmakere

Valget af bookmaker er utroligt vigtigt. Jo højere odds en bookmaker tilbyder, jo bedre er dine vinderchancer. Samtidig er det vigtigt, at bookmakeren ikke limiterer dig så nemt, da det kan blive et problem i det lange løb.

Vi anbefaler generelt, at du opretter dig hos flere bookmakere, så du altid kan finde markedets højeste odds.

I Danmark har vi et fint udvalg af bookmakere til rådighed. Fordelen ved at spille hos en bookmaker med licens i Danmark er, at du aldrig skal betale skat af gevinsten, og at du altid kan anmelde til Spillemyndigheden, hvis der bliver problemer.

Blandt de bedste bookmakere i Danmark har vi Bet365, Bethard og Unibet. Tilføj Betfair, som reelt er en exchange og ikke en bookmaker, og så har du en rigtig solid portefølje. Det vil give dig et fint spiludvalg med forholdsvis høje odds.

unibet_football

Hvis du tilfældigvis har mod på at spille hos nogle af de store bookmakere i udlandet, så prøv Pinnacle, SBO, IBC, Betdaq, m.fl. Det er kun SBO, der i skrivende stund er åben for danske spillere, men du kan få adgang til resten igennem en broker. Prøv for eksempel SportMarket.

Her kan du gennemsnitligt fange en tilbagebetalingsprocent på 99%, hvis du spiller på Asian handicaps og over/under i store fodboldkampe. Der skal altså ikke meget til, for at skabe overskud her.

Spil med hjernen og ikke hjertet

Det er vigtigt, at du spiller med hjernen og ikke med hjertet, når du vil være seriøs med fodbold betting. Det er nemlig et af vores vigtigste fodbold odds tips. Spil ikke altid på dit yndlingshold, eller hvem du “føler” der vinder. Brug i stedet din viden, analyser hver kamp som du spiller på og find frem til, hvor værdien ligger.

Vi anbefaler, at du laver en chancevurdering, inden du sætter dit væddemål: Hvor stor en chance er der for, at spillet går hjem? Og hvordan står denne procentchance op mod oddset?

Hvis vi tager eksempel i en spansk kamp mellem Real Madrid og Celta Vigo, og vi mener, at Real Madrid har cirka 60% chance for at vinde kampen (vi anslår samtidig 25% på uafgjort og 15% på Celta-sejr), og vi kan få odds 1,70 på udfaldet: Ja, så er der lig med værdi (102 i betvalue).

Du tager altså den anslåede procent og ganger den med oddset. Hvis resultatet er over 100, så er der tale om et værdispil. Hvis vi omvendt kun kan få odds 1,60 på Real-sejr, så er der ikke længere værdi. Her vil resultatet være 96, og vi vil således stå til at tabe penge – i hvert fald teoretisk – ved at satse på dem.

bet365_football

Bookmakerne beregner selv deres odds ved hjælp af chancevurderinger, så betting handler egentlig bare om at vurdere et mere præcist chanceforhold inden kampen end bookmakeren. Det er svært, men kan sagtens lade sig gøre: Måske ved du noget, som bookmakerne ikke ved!

Inddrag statistikker og modeller

En chancevurdering kan sagtens baseres på viden alene. Men det er smart også at inddrage statistikker. Det er også det, som de fleste vindende spillere gør.

Se for eksempel på hvert holds nuværende form, deres historik, deres præstationer på hjemmebane og udebane, skudstatistikker, samt andre ting der kan føres statistikker over.

Derudover er der flere ubekendte faktorer, som skader, transfers, kampprogram, holdmoral og vejrforhold. Det er her, at du for alvor kan få en edge.

Statistisk gør du klogt i at inddrage mere avancerede statistikker end bare de åbenlyse oplysninger, som kan findes i en tabel. Mange professionelle spillere inddrager for eksempel expected goals (xG eller ExG), da det siger mere om holdenes egentlige præstationer.

Du kan gå skridtet videre og lave en Poisson-model, der beregner chancevurderingen for dig, ud fra de statistikker du har til rådighed.

Konklusion

Er det muligt at vinde på fodbold betting? Ja, det vil vi bestemt mene. Mange spillere vinder her og der, men ikke i det lange løb, og det er selvfølgelig en skam. Med en seriøs tilgang er det nemlig muligt at skabe overskud.

Vores bedste fodbold odds tips er altså, at du spiller hos de bookmakere, der har de højeste odds, samt at du også spiller klogt, og at du inddrager viden og statistikker. Den formular har ført til overskud for flere spillere, og det kan også sagtens blive dig!